Tento domácí lahodný sýr jde u nás na dračku. Za 3 hodiny je hotov a bez konzervantů. Z obchodů už nekupuji!
Tento sýr je velmi oblíbený po celém světě. Existují různé druhy od plísňových, po tvrdé sýry na strouhání.
I vy si jistě rádi dáte sýr a máte svůj oblíbený druh. Pokud byste si chtěli připravit svůj vlastní, zkuste tento recept.
Již během tří hodin si dokážete připravit lahodný domácí sýr v pohodlí Vašeho domova.
Máte tak kontrolu nad výrobou a použitými surovinami, získáte lahodnou pochoutku bez konzervantů a určitě si pochutnáte nejen vy.
ingredience:
- 1 l mléka
- 1 polévková lžíce soli
- 200 až 300 g zakysané smetany
- 3 vejce
Příprava
Nalijte mléko do hrnce a přidejte sůl a zahřejte.
Smíchejte kysanou smetanu s vejci.
Jakmile mléko začne vřít, přidejte směs smetany a vajec a dobře promíchejte. Povařte 5 minut a směs stále míchejte, jakmile se začne sýr oddělovat, přeceďte ho.
Nechte sýr odstát v lednici po dobu několika hodin a pak jej můžete konzumovat.
Zkuste přidat různé druhy koření, či bylinek a získáte pokaždé jinou chuťovou variantu.
Přejeme Vám dobrou chuť a pokud se Vám tento recept líbil nezapomeňte ho sdílet s vašimi přáteli, určitě to ocení!