Nejchutnější řízky na česneku: Recept na výborné řízky, které jsou ještě lepší než klasika v trojobalu!
Marinádu na ně můžete klidně použít i na grilované pochoutky nebo na přípravu pečeného či dušeného masa. Recept mám od tety Evky z Liptova.
Ingredience:
-
- 1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky
- 4-5 česnekových stroužků (nebo česnekovou pastu – pokud ji máte, maso není potřeba ani solit)
- 1 menší cibuli nakrájenou nadrobno
- 2 lžíce sladké papriky
- mléko
- Hladká mouka – na posypání i obalení
- olej
Postup:
První den:
Maso zlehka naklepeme a nasolíme. Pak dobře potřeme prolisovaným česnekem s obou stran, posypeme paprikou, hladkou moukou (také použijeme asi 2 lžíce) a zalijeme mlékem.
Přidáme i nakrájenou cibuli, promícháme a vložíme do ledničky na noc marinovat.
Druhý den:
Maso jednoduše obalíte v hladké mouce a usmažíte na oleji, nebo jednoduše připravíte na přírodno.
Výborný tip je také osmahnout si zprudka řízky na pánvi a pak spolu s marinádou zapéct v troubě.
Díky marinádě budou fantasticky chutné, ať už je připravíte jakkoli!