Domácí rohlíčky ze zakysané smetany. Připraveno za 20 minut!
Milujete slané pečivo? Plné chutné náplně, která se rozplývá na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčná konzistence? Pak budete mít z dnešního článku obzvláště velkou radost. Ještě nikdy jste nepřipravovali nic tak jednoduchého, jako jsou rohlíčky ze zakysané smetany.
I přesto, že zde pracujete s kváskem, nemusíte se ničeho bát. Toto těsto na famózní rohlíčky se povede vždy. A to i naprostým začátečníkům.
INGREDIENCE
- 100 ml zakysané smetany
- 100 ml jogurtu
- 100 ml mléka
- 100 ml olej
- 2 lžičky cukru
- 2 vejce
- 40 g čerstvého droždí
- 2 lžičky soli
- 700 g hladké mouky
NÁPLŇ
- 200 g studeného másla
- 200 g strouhaného sýra
- žloutek (na potření)
POSTUP
- Smícháme jogurt, mléko a smetanu, přidáme cukr, kvasnice a 4 malé lžičky hladké mouky. Počkáme, než vzejde kvásek.
- Pak zbylé ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále a horní stranu zastrouháme studeným máslem. Potom srolujeme a necháme odpočívat 20 minut.
- Potom těsto rozválíme do tvaru obdélníku a ten rozkrojíme na 5 pruhů. Pruhy nakrájíme tak, aby nám vznikly malé trojúhelníčky. Ty zasypeme sýrem, zarolujeme a přendáme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Sdílejte tenhle báječný recept na plněné rohlíčky s rychlou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!