- 200 g brambor
- 100 g hladké mouky (podle potřeby může být i více)
- trocha soli
- 3 polévkové lžíce strouhaného sýra (doporučujeme Parmazán)
- tvrdý sýr na nádivku (dle chuti)
- olej na smažení
Jak na to?
Nejprve si připravte oloupané brambory, uvařené doměkka v lehce osolené vodě. Poté je rozmačkejte na jemnou kaši. Následně je nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Nejlépe tak, aby se Vám s nimi co nejlépe pracovalo.
Poté k nim přisypte hladkou mouku, sůl dle chuti a přidejte nastrohaný sýr. My doporučujeme Parmezán. Nakonec vše důkladně promíchejte. Cílem je vytvořit jednotnou hmotu. Pokud se Vám tedy směs zdá řídká a nepracuje se Vám s ní dobře, nebojte se přidat menší množství mouky.
Směs je připravena, proto přichází na řadu příprava pracovní desky. Tu si posypte trochou mouky a můžete začít válet těsto. To vyválejte do tvaru kruhu. Následně ho nakrájete na co nejpravidelnější trojúhelníky, podobně, jako byste chtěli vytvořit kousky pizzy.
Předposledním krokem je nasypat na každý kousek vybraný nastrouhaný sýr. Plátek bramborového těsta pak už jen srolujte.
Teď už přichází na řadu finální krok. Jednotlivé rohlíčky uložte na předem rozehřátou pánev s olejem a smažte tak dlouho, dokud rohlíčky nezezlátnou. Všem ještě doporučujeme sýrové rohlíčky uložit na papírové ubrousky, aby se odsál před konzumací přebytečný olej.