Bramborová mísa s kuřecím masem: Jídlo, které svou barvou a vůní poutá pozornost ještě předtím, než ho podáváte
Jak často chodíte z práce unavené s myšlenkou, že ještě musíte nějaký ten čas strávit v kuchyni, dokud si vyložíte nohy na pohovku? Pokud to není každý den, tak párkrát do týdne se to stává určitě. Tato bramborovo masová mísa má krásnou a lákavou zlatou barvu a ještě před samotným podáváním přitahuje pozornost všech členů rodiny. Tento recept se hodí zejména v situaci, kdy nemáte mnoho času a případně, když vám došly všechny nápady, co na večeři.
Budete potřebovat:
- 400 gramů brambor
- sůl
- koření
- 200 gramů kuřecích prsou
- 450 ml zakysané smetany
- 125 gramů rozpuštěného másla
- 1 velkou cibuli strouhaný sýr
postup:
Zapékací Janského mísu si nejprve vytřeme máslem, či mastí. Na spodek umístíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Stačí jen jedna vrstva. Osolíme a opepříme dle chuti. V jiné misce si smícháme kuřecí maso nakrájené na kousky, kyselou smetanu, rozpuštěné máslo a nadrobno nasekanou cibuli. Celou směs vylijeme na brambory.
Na vrch jde opět vrstva brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Celé to posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť.